Sterke combi levert tijdwinst en glad product op

De software van hyperMILL en de frezen van Emuge Franken vormen een sterke combinatie, zo bleek tijdens een seminar van Teclab. Het resultaat: een beter, gladder product in kortere tijd.

Hand in hand

Bij verspanen gaan de kwaliteit en geometrie van de frezen en het softwarepakket hand in hand. Een superfrees levert geen goed werk als de strategieën van de software niet deugen, andersom levert een uitgekiend programma geen goed eindresultaat als de frees niet in orde is. Tijdens een seminar liet Teclab zien dat de juiste combinatie van die twee juist voor betere resultaten kan zorgen. Zowel in snelheid als in kwaliteit.

Hoge segment

Op het seminar koppelden we software van hyperMILL aan een frees van Emuge Franken met een radius van 1000 millimeter. Daar bleek dat die twee beste maatjes zijn op een 5-assige CNC-machine: de snelheid en nauwkeurigheid zijn ongekend, met als resultaat een mooi, glad eindresultaat, zoals je in deze video kunt zien. De combinatie is ideaal voor bedrijven die producten in het hogere segment maken, vooral als je diepe kamers met kleine radiussen moet frezen. Dan is veel tijdwinst te behalen. Minder goed bruikbaar is de frees op 3-assige machines.

 

Wil je meer weten over software of frees, neem dan contact op met Hans Derks van hyperMILL (software) of Tim van Endert van Emuge Franken (frees).