Partner Paviljoen BIC: ultieme vorm van samenwerking

Op de Brainport Industries Campus komt een Partner Paviljoen waar bedrijfsleven en onderwijs nauw met elkaar gaan samenwerken.

 

Het idee voor het Partner Paviljoen komt vanuit Teclab. Directeur Hans van Brussel: “Wij krijgen van bedrijven regelmatig het verzoek om prototypes te maken of tests uit te voeren. Het idee is om dat op Brainport Industries Campus uit te breiden en te professionaliseren, samen met bedrijven.”

Veel voordelen

Drie bedrijven hebben hun medewerking inmiddels toegezegd: CNC-Consult, Yaskawa en Festo, met zes andere staan gesprekken gepland. “Onderwijs en bedrijfsleven kunnen veel voor elkaar betekenen”, aldus Hans. “De bedrijven leveren state of the art apparaten, software en kennis, dat is gunstig voor ons. Andersom is het fijn voor bedrijven dat ze bij ons kunnen testen en dat wij studenten opleiden die uitstekend met hun producten kunnen werken. Ook gaan we medewerkers van bedrijven opleiden die hun producten kopen. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten.”

Samen innoveren

Het Partner Paviljoen beslaat straks een ruimte van 1.500 vierkante meter. Ook FabLab Brainport krijgt er een plek; hier kunnen studenten, leerlingen en particulieren techniekworkshops volgen en zelf producten maken, al dan niet met hulp van studenten. Hans: “Het Partner Paviljoen past perfect in de visie van BIC om samen te innoveren en te produceren. We werken niet alleen samen, maar leren ook van elkaar en gebruiken elkaars faciliteiten.”

 

Wil je meer weten over het Partner Paviljoen of ben je geïnteresseerd in een samenwerking, mail dan naar Kevin Daly.