Verder groeien op BIC

Over een kleine 6 maanden verhuizen we naar Brainport Industries Campus (BIC). Een omgeving waar onderwijs en maakindustrie samen optrekken en we verder kunnen groeien.

 

Na de zomervakantie leiden Summa Techniek, Summa Procestechnologie, Fablab en Teclab hun studenten op vanaf BIC. In deze nieuwe inspirerende omgeving bouwen straks ruim 1.600 studenten aan hun toekomst. Ze worden opgeleid in het machinepark van nu en docenten werken gelijktijdig in het onderwijs en het bedrijf. Iedereen profiteert: het onderwijs, het bedrijfsleven en natuurlijk de student. Daarnaast zetten we samen met het bedrijfsleven een fabriek van de toekomst op. Hierin vloeien onderwijs en bedrijfsleven naadloos in elkaar over; zo delen we faciliteiten, voorzieningen, werkruimtes en kennis met elkaar.

Verdubbeling aantal studenten

“Studenten leren het beste en het snelste als ze het in de beroepscontext doen”, motiveert Antoine Wintels, voorzitter college van bestuur Summa College, de verhuizing in dit filmpje. “BIC is een plek met alle moderne faciliteiten en een plek met uitstraling. En door samen met het bedrijfsleven het onderwijs uit te voeren, denken we dat het mogelijk is om de instroom in techniekopleidingen te verdubbelen. Dat is onze ambitie.” Lees meer over BIC.