Eerste lichting gereedschapsmakers geslaagd

17 cursisten van 10 hightechbedrijven hebben begin deze maand het felbegeerde diploma gereedschapsmaker in de wacht gesleept. De cursisten waren zeer positief over de opleiding.

 

De opleiding tot gereedschapsmaker is een initiatief van Mikrocentrum en Teclab. Doel is om een nieuwe generatie stempel- en matrijzenmakers op te leiden, om zo het tekort aan deze specialisten te verkleinen. In 40 bijeenkomsten hebben de cursisten alle aspecten van het vak geleerd, zoals tekeninglezen, vorm- en plaatstoleranties, vonkerosie, kunststof- en matrijstechnologie, slijpen en meettechniek. Dit gebeurde in lessen, in opdrachten en tijdens bedrijfsexcursies.

100% toepasbaar in de praktijk

De cursisten, werkzaam bij Buja Metaal, Eurotechniek, Gebrema, Keytec, IGSGeboJagema, Matrex, MSG, VDL Gereedschapmakerij, VDL Kunststoffen en VDL Metaal, ontvingen op 9 november hun diploma. Ze waren zeer positief over de opleiding. “Vroeger werkten we vaak op gevoel, nu wordt het proces van begin tot eind doordacht. Het is een doel- en vakgerichte cursus die voor 100% toe te passen is in de praktijk.” Aldus cursisten Tom en Lennard (beiden VDL Kunststoffen), Michel (Matrex) en Ramon (Gebrema). Marijn en Michael van VDL Gereedschapmaker specialiseerden zich tijdens de opleiding als stempelmaker. “Er komen veel interessante dingen in de opleiding naar voren. We kunnen dingen nu makkelijker beredeneren en bijvoorbeeld storingen oplossen. Dagelijks zijn we bezig met het onderhoud, nu kunnen we beter voorspellen wat er gaat gebeuren.”

Interesse?

Inmiddels is de tweede lichting gereedschapsmakers aan de opleiding begonnen. De eerstvolgende startdatum is in september 2018. Wil je meer weten over de opleiding? Kijk dan op onze site. Heb je interesse, mail dan naar opleidingen@mikrocentrum.nl.