Een mooi diploma is geen garantie voor een baan. Vakmanschap wel.

Kas Abrahams en Sander Zeegers van de Van Hoof Groep haalden bij Teclab het bbl4-diploma verspaningstechnoloog.  “Wij krijgen vaak les van praktijkmensen. Je leert bij deze opleiding in de praktijk beter omgaan met nieuwe technieken.”

 

Marieke van Hoof van het bedrijf is blij dat Teclab de opleiding heeft, zegt ze in een artikel op RegioinBedrijf. “Jongeren die al werkzaam zijn bij een bedrijf en in bezit zijn van een bbl-opleiding niveau 3 in de metaal, kunnen bij Teclab verder opgeleid worden. Het onderwijs is minder schools, meer projectmatig en in samenwerking met de regionale bedrijven.”

Verdubbeling aantal studenten

Van Hoof zegt in het verhaal dat deze opleiding nog meer voordelen biedt. “Het geeft leerlingen een bredere basis, waardoor zij later eventueel ook nog kunnen doorstuderen. Wij merken dat veel ouders een bbl-opleiding voor hun kinderen niet zo zien zitten. Dit omdat zij dan al vroeg gaan werken en de ouders bang zijn dat hun kind geen grote toekomst tegemoet gaat. Maar in de praktijk blijkt dat jongeren tijdens hun bbl-opleiding zoveel praktische kennis opdoen, dat ze voor bedrijven al snel veel waardevoller zijn dan jongeren die langer hebben gestudeerd. Een mooi diploma is tegenwoordig niet perse een garantie voor een baan. Vakmanschap daarentegen wel.”

Lees het hele artikel.

 

Op de foto Kas Abrahams (links) en Sander Zeegers (rechts)